De dag begint, de stad ontwaakt. Mensen gaan op weg naar hun werk, naar school of juist naar huis, want in een moderne industriestad als Oss staat het leven nooit stil. Vanaf uw balkon in Résidence Luijk is uw uitzicht altijd anders, de levendigheid van de stad is voelbaar. Wat gaat u doen vandaag?

Résidence Luijk is ideaal gelegen op de hoek van de Spoorlaan en de Bram van den Berghstraat, met aan de ene kant het NS- en busstation en aan de andere kant het Berghkwartier. Het prachtige kantoorpand van Bergoss herinnert aan het roemrijke industriële verleden van de stad. In het Oss van nu is het heerlijk wonen. Vanaf Résidence Luijk liggen diverse voorzieningen binnen handbereik. Zo kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht op het Jurgensplein.

Voor een middagje shoppen loopt u door naar de Heuvelstraat. Pak tussendoor lekker een terrasje bij één van de gezellige cafeetjes en restaurants op de Heuvel. Of geniet van culinaire hoogstandjes tijdens een lunch of diner in sterren-restaurant Cordial, gelegen aan de Oostwal.

Vanaf de Spoorlaan bereikt u eenvoudig de Molenstraat met Museum Jan Cunen, waar u, naast de indrukwekkende collectie negentiende-eeuwse schilderkunst, wisselende tentoonstellingen kunt bezoeken. In het aangrenzende Jan Cunenpark worden daarbij diverse evenementen georganiseerd, zoals Muze Misse, een gezellig festival voor jong en oud. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen in Oss. Naast jaarlijks terugkomende evenementen zoals Winterland Oss, Klunen in Oss en Carnaval bezoekt u voor een gezellig avondje uit Theater De Lievekamp, de Groene Engel of Kinepolis Oss.

Langs Theater De Lievekamp bevindt zich Bibliotheek Oss. Naast een uitgebreide boekencollectie biedt de bibliotheek tal van activiteiten, workshops en cursussen. Aan de Raadhuisstraat, links van de bibliotheek treft u tevens het gemeentehuis van Oss.

Vindt u uw ontspanning in beweging? Golfbad Oss ligt even verderop aan het spoor aan het begin van de Euterpelaan. Daarnaast kunt u in en rondom Oss heerlijk wandelen en fietsen. Maak bijvoorbeeld een mooie tocht langs de oevers van de Maas of ontdek Natuurgebied De Maashorst met haar prachtige bossen en heidevelden.

Google Maps